Zuzi Zu: Otkrila svoje favorite za pobedu na “Farmi”

Bosanska pop pevačica Zumreta Midžić, poznatija kao Zuzi Zu, koja je godinama u doba stare Jugoslavije bila sastavni deo muzičke ekipe Zdravka Čolića, „Indeksa“, „Bijelog dugmeta“, ponosno je napustila rijaliti-program „Farma“. Ova neobična dama, koja je za potrebe snimanja filma „Nacionalna klasa“ otpevala numeru „Hobi“ i kultnu pesmu „Flojd“, kaže da nije želela svađama i raznim intrigama, koje naš narod voli, da na veštački način produži boravak na imanju u Lisovićima. Srčana mana, koja joj je ustanovljena na pregledu pred ulazak u popularni rijaliti, dodatno je omela nekadašnju članicu popularne grupe “Mirzino jato“ da se potpuno opusti i uživa u ovoj neobičnoj igri. Ostala je dosledna svojim manirima, a kao glavni motiv za ulazak na „Farmu“ navela je promociju svog novog kompakt diska, koji planira uskoro da izda.
Kada su me čelnici „Pinka“ pozvali da budem deo ekipe na „Farmi“, smatrala sam da to nije dobro za mene, ali kada sam dobro razmislila, shvatila sam da bi učestvovanje u rijalitiju moglo da mi pomogne da što bolje plasiram svoju muziku i album koji paniram uskoro da izdam. S obzirom na to da mi je pred ulazak u “Farmu” dijagnostikovano da bolujem od angine pektoris, malo sam se uplašila jer nisam znala koliko smem da budem aktivna. Pevačica Zorica Marković mnogo mi je pomogla savetima, jer i ona ima sličnih problema sa srcem. Na početku nisam pažljivo slušala lekare, koji su mi propisali ozbiljnu terapiju, ali pošto se nisam osećala dobro i završila sam u bolnici, svoj zdravstveni problem počela sam ozbiljno da shvatam i da tri puta dnevno pijem lekove – iskrena je pevačica koja je završila Ekonomski fakultet, a koja je poslednjih nekoliko godina veoma uspešno gradila karijeru u Holandiji.
Postdiplomske studije završila sam 1985. u Holandiju, gde sam magistrirala na „The Institute of Social Studies“ u Hagu. Dobro sam upoznala i zavolela tu zemlju, a pošto mi posao ekonomiste nije donosio dovoljno prihoda za život, počela sam iz hobija da pevam. Prvo sam pevala džez, ali kao i kod nas, tu nema novca, pa sam počela da izvodim ciganske melodije i sevdalinke, i pogodila sam Holanđane pravo u srce. I dan-danas uspešno gradim karijeru i nastupam u toj zemlji po klubovima i na njihovim svadbenim slavljima. Iako deluju tmurno, Holanđani veoma dobro znaju da zaplešu uz romsku muziku – priča bivša „farmerka“, koja je po opredeljenju vegetarijanka. O bivšim saradnicima, sa kojima je provela dobar deo života, ima samo reči hvale.
Danas sam najviše u kontaku sa Goranom Bregovićem, kad god dođem u Beograd, on nađe vreme da popijemo kafu. Sa Zdravkom Čolićem nisam u kontaktu, a na njegovom poslednjem koncertu u Bosni, ni njegov rođeni brat, sa kojim sam ja veoma dobra, nije mogao da dođe do njega u bekstejdžu, jer je bila neophodna posebna propusnica. Ovom prilikom želim da demantujem da sam ikada bila u vezi sa Čolom i sa Željkom Bebekom. Od tih neistina sramota me je da pogledam ljudima u oči. Ja sam srećno udata žena, iako moj suprug živi u Zagrebu zbog posla, a ja u Sarajevu. Mi imamo vikend-brak koji savršeno funkcioniše. Moj muž mi je pružio najveću podršku kada sam odlučila da budem deo ekipe na imanju u Lisovićima – kaže pevačica koja je u filmu „Dom za vešanje“, za koji je muziku napisao Goran Bregović, pevala sve prateće vokale za pesmu „Ederlezi“.
Po prirodi veoma tiha i skromna, Zuzi Zu, koja odaje utisak ekscentrične dame, zahvaljujući svom jedinstvenom stajlingu koji sama kreira i odeći koju šije, ističe da će posle završetka „Farme“ ostati u dobrim odnosima sa nekoliko ukućana.
Jelenu Golubović sam postavila za gazdaricu jer mislim da je jedino ona, kao i ja, bila potpuno iskrena u ovom rijalitiju. Posle „Farme“ dobre odnose zadržaću sa Divnom Karleušom i Suzanom Perović, a moji favoriti za pobedu su mlade „Zvezde Granda” Džidža i Katarina Grujić – kaže na kraju razgovora Zuzi Zu.

Piše: Jelena Popović
Foto: Mirko Tabašević

Share:
The official website of Zuzi Zu. All right Reserved 2018.