Zuzi-Zu-najavljuje-novi-spot-Trag-ljubavi

Sarajevska pop pjevačica Zuzi Zu zadnju godinu dana radi punom parom! Prije 3 mjeseca objavila je disko numeru „Vatra“ koja je brzo postala hit i zbog koje su je proglsili kraljicom diska! Upravo je ona bila članica „Mirzinog jata“ i pjevala evergreen „Apsolutno tvoj“.

Zuzi Zu najavljuje novu pjesmu i spot „Trag ljubavi“ koja će se naći na albumu „ Zuzi Zu“. CD i DVD sa istim naslovom bi trebao izaći do kraja ove godine!

-„Trag ljubavi“ je predivna evropska pop rock balada jer sam je snimila na četiri jezika! Engleska verzija ima naslov „Where love has gone“ ( Gdje je nestala ljubav) a italijanska „Dov’e l’amore“ (Gdje je ljubav)!Najveći interes na internetu i u zemljama u okruženju vlada za holansku verziju koja se zove „Waar ben je gebleven“(Gdje si nestao ti). Jako sam sretna i zadovoljna sa svim verzijama i mislim da sam prva na Balkanu koja pjeva jednu pjesmu na 4 jezika. Smišljati i pjevati  pjesmu na drugom jeziku sem materinjem je jako teško, pogotovo holanskom.  Divim se svojoj upornosti, hrabrosti i emociji koju sam uspjela unijeti u svaku verziju tako da zvuče kao 4 različite pjesme! – Kaže oduševljeno Zuzi Zu.

Zuzi je snimila i 4 spota –  za svaku verziju posebno! Video produkciju je uradio Invenio Films iz Bijeljine koji je radio i spot za „Vatru“.

– Video smo snimali dva dana u Višegradu: u centru grada, na mostu Mehmed Paše Sokolovića, na brodu po Drini i oko fontane u Andrićgradu! U samoj sredini pjesme dok svira solo gitara, ja spaljujem svoja sjećanja u vidu suhih ruža, pisama, zajedničkih slika i bunde koju mi je „on“ dao. Bundu sam javno spalila i u znak protesta zbog teškog stanja u vezi pasa i mačaka u Sarajevu.        

– Odnos prema životinjama je katastrofalan! Veliki broj pasa u gradu predstavlja opasnost ne samo za ljude nego je i doveo do drastičnog pokolja mačaka. A zna se da miševi kolo vode ako maca nema! Zato se nadam da ćete svi vi  – ekološki svjesni – pogledati moj novi spot –  pojašnjava Zuzi.

 

Share:
The official website of Zuzi Zu. All right Reserved 2018.