“Ederlezi” na potpuno drugačiji način: Pogledajte novi spot Zuzi Zu!

Predstavljamo vam novi spot sarajevske pop pevačice Zuzi Zu. Ona je snimila cover poznate pesme “Ederlezi” koju je Goran Bregović 1988. godine uradio za potrebe filma “Dom za vešanje”.

“Ederlezi” je popularna romska tradicionalna narodna pesma posvećena Prolećnom festivalu koji simbolizuje početak proleća, a slave ga Romi u čitavom svetu 6. maja.

“Prvi put sam čula ovu pesmu u studiju RTV Sarajevo kad sam snimala prateće vokale za filmsku muziku. Još tada mi se prosto zalepila za dušu! U međuvremenu “Ederlezi” je postala svetski poznata pesma sa bezbroj različitih verzija snimljenih širom sveta. Sve ove godine dok sam je pevala žarko sam želela da i ja snimim svoju verziju”, priznala nam je Zuzi.

Ona kaže da je publika, bez obzira na to gde je pevala, uvek tražila da peva “Ederlezi”! Pevala ju je i na koncertima “Alen, Bebek & Tifa” kao uvod Alenu Islamoviću za pesmu “Đurđevdan”.

“Publika je uvek bila oduševljena sa mojom izvedbom, tako da sam je prosto morala snimiti. Ali, jako je teško uraditi novi zvuk na svetski poznatu pesmu! Htela sam da bude posebna, drugačija i da ne bude kopija ni jedne druge verzije”, kaže Zuzi Zu.

Zuzi Zu je već nekoliko godina pokušavala sa raznim aranžerima i muzičarima da uradi svoju verziju “Ederlezi”, ali bez uspeha.

“Uradila sam tri aranžmana, ali nijedan nije imao orginalnost koju sam tražila. Tek prošle godine je poznati sarajevski virtuoz na gitari Muris Varajić u saradnji sa kompozitorom i producentom Amilom Lojom uradio jedan moderan i mističan aranžman koji me je oduševio. Ja sam, nadam se, pesmu lijepo otpevala i izradila posebnu garderobu, a Invenio group je snimio jedan prekrasan, prolećni spot koji je sjajno uhvatio svu onu ogromnnu pozitivnu energiju ove pesme koja nas je i okupila i nadahnula za ovaj cover”, objašnjava ona.

Share:
The official website of Zuzi Zu. All right Reserved 2018.